Cantilever House
Kuala Lumpur

Steeply sloping site with rainforest views. The house is designed to ‘float’ within a valley – touching it lightly, and allowing the natural slope to remain.

Consisting 2 independent structures – a 2 storey living & bedroom block constructed of exposed structural steel supported on a ‘forest’ of irregular spaced columns. This steel structure is cantilevered over a lower independent structure housing an art gallery and constructed of off-form concrete and includes a green roof garden and swimming pool.

The house is entered by a ramp - heightening our awareness to the valley, the floating block and also the separation from the ordinary. A courtyard is created by the 2 independent structures that are orientated on different axis creating a tension between them and strengthening the identity of each as separate functions.

Malaysia Dream House Winner: Gold Award